Werkwijze

Geraakt door het leven

Het leven kan je onverwacht hard raken. Zo maar opeens heb je kanker en staat alles op z’n kop. Niets is meer hetzelfde. Onzekerheid, verdriet, angst, woede, radeloosheid, onbegrip en eenzaamheid nemen je volledig in beslag.

Hoe verder in deze vloed aan emoties en gedachten? Wat is het antwoord op alle vragen die op je af komen en hoe kom je weer in balans? Op deze zoektocht kan ik je ondersteunen en begeleiden, met respect voor alles wat in jou omgaat.

Zonder oordeel en in alle vrijheid ga je onderzoeken en observeren. Alleen dan wordt je je bewust van de keuzes die er zijn en kom je thuis bij jezelf.

 

Een nieuw evenwicht

Ik gebruik verschillende technieken die aansluiten bij jouw hulpvraag. Dat kan een gesprek, een ontspanningsoefening, een korte meditatie, een schrijf- of tekenoefening zijn. De essentie is dat het passend is voor jou.

Er is ruimte voor allerlei thema’s: rouw en verlies, relaties, ziektebeleving, stervensbegeleiding, omgaan met pijn, burnout, stress, werk. Ik geef aandacht aan alles wat jou bezighoudt en jij bepaalt waar je aan toe bent.

Stukje bij beetje vind je een nieuw evenwicht en ga je verder op jouw pad. Met alle veranderingen en emoties die daar bij horen. Vanuit jouw kracht, op weg van overleven naar leven.

 

Verbinding met de ander

Het is mijn levenswerk om mensen bij te staan in hun moeilijkste momenten. Op hun beurt laten zij mij veel zien, ze zijn mijn grootste leermeester. In de groepen van Herstel & Balans zie ik dat delen en samenzijn betekenis geeft aan het leven.

Deze levenslessen zijn als onzichtbare draden in mijn werk verweven. Verbinding met de ander is de kern van wat ik doe. Mensen die vallen helpen opstaan door ze bij hun kracht te brengen, ook in de laatste levensfase. Vanuit aandacht voor de gehele mens.

Diezelfde oerkracht zie ik terug in bergkristal. Deze prachtige steen krijgt zijn vorm en stevigheid door langdurig onder druk te staan. Bergkristal is mijn inspiratiebron.

Alle rechten voorbehouden © Lifecrystal | Webdesign: WEN Kunst Webdesign